Muziekschool weer live met individuele lessen op 1 juni!

Vanaf volgende week kunnen de individuele lessen weer live worden gegeven in ons gebouw en daar zijn docenten maar ik denk ook alle leerlingen heel erg blij mee! Om dit goed en veilig te laten verlopen is er een protocol opgesteld. Dit zijn de belangrijkste richtlijnen voor jullie:

• Blijf thuis als je verkouden bent of griep hebt
  • Leerlingen komen alleen de school binnen, dus geen ouders/begeleiders
  • Kom max. 5 minuten voordat de les begint
  • Houd binnen en buiten de school 1,5 meter afstand
  • Desinfecteer je handen voordat je naar binnen gaat (er staat buiten handgel klaar)
  • Wacht op de aangegeven stoel totdat je binnen wordt geroepen door je docent, de docent roept je naar binnen zodra de vorige leerling is vertrokken en het lokaal is gedesinfecteerd
  • In- en uitpakken van je instrument doen we in het lokaal en niet op de gang
  • Neem je eigen potlood mee naar de les
  • Toiletten zijn niet toegankelijk voor leerlingen

Extra voorzorgsmaatregelen blazers en zangers

Via onze brancheorganisatie Cultuurconnectie werden wij de afgelopen tijd dagelijks op de hoogte gehouden van de laatste stand van zaken rondom richtlijnen voor opening en protocollen, maar ook over de laatste stand van onderzoeken die gedaan wordt naar de verspreiding van het corona-virus.

Door experts is er nog geen eenduidig antwoord gegeven op de vraag of samen musiceren (bij zingen of blaasinstrumenten bespelen) risico’s van besmetting meebrengt. Zolang hier geen duidelijk antwoord op is, is het advies van het RIVM om alleen individuele lessen aan te bieden met extra voorzorgsmaatregelen. In de lokalen waar deze lessen worden gegeven zal een plexiglasscherm geplaatst worden tussen docent en leerling (uiteraard op 1,5 meter afstand), ramen zullen open staan voor de ventilatie en samenspel (ook tussen docent en leerling) zal nog even op zich moeten wachten. Op deze manier kunnen we de live lessen ook voor deze leerlingen gaan opstarten.

Nog geen hervatting korte cursussen en ensembles

Helaas betekent bovenstaand bericht dat we nog even geduld moeten hebben met het opstarten van de ensembles en het hervatten van de korte cursussen. In al deze lessen wordt er veel gezongen en blaasinstrumenten zijn ruim vertegenwoordigd in onze ensembles. Met het huidige RIVM advies is het dus niet mogelijk om dit op te gaan starten.

De verwachting is dat dit pas in het nieuwe seizoen weer mogelijk gaat zijn, maar mochten er eerder aangepaste richtlijnen en adviezen komen dan gaan we ons best doen om in de zomer alvast op te starten met leuke workshops voor deze leerlingen!