Komende activiteiten

okt
1
ma
10 minuten gesprekken
okt 1 – okt 19 hele dag

Omdat wij het als muziekschool belangrijk vinden om de communicatie tussen leerling, ouders/verzorgers en docent te stimuleren, biedt de Hillegomse Muziekschool de mogelijkheid om aan het begin van het nieuwe cursusjaar een 10 minutengesprek te voeren met de docent. U ontvangt daarover een mail van de docent met daarin een uitnodiging om een afspraak te maken voor dit gesprek. Tijdens dit gesprek zijn ouders/verzorgers, leerling en docent aanwezig en kunnen de leerlingen hun eigen leerdoelen en repertoire bespreken voor het komende cursusjaar.

okt
22
ma
Herfstvakantie
okt 22 – okt 28 hele dag
okt
26
vr
Workshop dag @ Hillegomse Muziekschool
okt 26 hele dag

Houd je van muziek en zou je eens een kijkje willen nemen in de muziekschool? In schoolvakanties worden er workshops gehouden in de muziekschool en krijg je die kans! De workshops zijn altijd op een vrijdag in de herfstvakantie, voorjaarsvakantie en in de meivakantie. En in de laatste week van de zomervakantie is er zelfs een hele week van alles te beleven in de Zomermuziekweek.

Programma Herfstvakantie – vrijdag 26 oktober:

10.00 – 11.00 Muziek voor Peuters 

Een uurtje muziek maken, liedjes zingen, bewegingsspelletjes en nog veel meer  voor baby’s en peuters van 1,5 jaar t/m 3 jaar samen met een (groot-) ouder.

11.00 – 12.00 Muziek voor Kleuters 

Kinderen houden van muziek en van zingen. In deze workshop krijg je een voorproefje van de nieuwe kindercursus. Er wordt veel gezongen en muziek gemaakt met verschillende slagwerkinstrumenten. Deze workshop is voor kinderen van 4 en 5 jaar oud.

13.00 – 14.00 Probeer een Instrument 

Een workshop waarin je meer leert over verschillende muziekinstrumenten en ook alle instrumenten kunt uitproberen. Altijd al eens willen drummen of op een viool willen spelen? Kom dan meedoen! De workshop is voor kinderen vanaf 7 jaar oud.

 

Tarief: €4,00 per kind voor deelname aan één workshop

 

nov
1
do
Inschrijven voor Fase examens
nov 1 hele dag
nov
5
ma
Informatie avond @ Hillegomse Muziekschool
nov 5 @ 19:00 – 21:00

Regelmatig worden vragen gesteld door ouders: over de begeleiding rondom het oefenen van de leerlingen, over de inhoud van de lessen, het examensysteem en nog meer. Tijdens de informatieavond op maandag 5 november zal uitleg gegeven worden over de inhoud van de muzieklessen, het Graad- en Fase examensysteem en over het oefenen thuis. Hierbij zullen ook praktische tips worden gegeven aan de ouders om het thuis oefenen te stimuleren en te begeleiden. Natuurlijk is er ook ruimte voor het stellen van vragen.

nov
9
vr
Muziekavond volwassenen
nov 9 hele dag
nov
17
za
Sintoptreden Villa Flora @ Hotel Villa Flora
nov 17 hele dag
nov
28
wo
Pepernoten concert @ Bibliotheek Hillegom
nov 28 hele dag

De Sint is al weer in Nederland en dan is het op de muziekschool ook tijd om sinterklaasliedjes te gaan oefenen. In de bibliotheek laten de leerlingen hun mooiste liedjes horen: kom je mee zingen?

14.30 – 15.00 Sinterklaasliedjes door leerlingen Hillegomse Muziekschool

15.00 –  15.30 Voorlezen in sinterklaasstijl

15.30 – 16.00 Sinterklaasliedjes door leerlingen Hillegomse Muziekschool

 

dec
14
vr
Kerstconcert ensembles + Kerst Projectorkest @ Fioretti College
dec 14 @ 19:30 – 21:00

Vrijdag 14 december is het jaarlijkse kerstconcert van de Hillegomse Muziekschool. Een aantal ensembles zullen optreden en ook is er een Kerst Projectorkest!

Het concert begint om 19.30 uur en is in de theaterzaal van het Fioretti College Hillegom. In de pauze is er voor iedereen een hapje en een drankje: zo wordt het een extra feestelijk concert!

dec
17
ma
Kerstdiners HOZO
dec 17 – dec 20 hele dag